Hochstrate
 /  Hochstrate

Hochstrate zetbanken

Opgericht in 1898 en gevestigd in Witten (Duitsland). Het familiebedrijf komt voort uit de berg/mijnbouw en heeft rond 1975 machines ontwikkeld voor de plaatwerkindustrie. Kort daarna werden ook de stabiele guillotinescharen gebouwd. Door alles in ‘eigen huis’ – met behulp van Universiteiten – te ontwikkelen, weten ze zeer prijsgunstige machines op maat te bouwen. Hochstrate staat met veel ervaring open voor uitdagingen en bijzonder innovatieve creaties.

De volhydraulische zetbanken van Hochstrate zijn zeer geschikt voor snel en simpel enkel seriewerk als ook voor het meest gecompliceerde precisie- en hoogwaardige productiewerk. Hierdoor worden ze bijvoorbeeld gebruikt in werkplaatsen, technische dienst, productiebedrijven of gevelbouw voor het buigen van kappen. Ingenieuze en gepatenteerde concepten zoals dynamische bombering, rondbuigen, maken het mogelijk om met deze zetbanken zeer bijzondere buigingen snel en éénvoudig te verrichten. Zelfs rondbuigen (met ”Rundbiegevorrichtung”), conisch buigen, zichtwerk zonder afzet of beschadiging op de plaat, dicht drukken, gaatjes of sparingen ponsen en zeer kleine beenlengtes behoren tot de mogelijkheden.

Algemeen is 20 – 40 % van het te buigen plaatwerk dat op een kantpers gebogen wordt, veel geschikter voor de Hochstrate zetbank. Verder is met de Hochstrate zetbank ten opzichte van een kantpers veel winst te behalen door het minder wisselen van gereedschappen en minder of betere handling van de plaat. Vooral wanneer het gaat om een zeer dunne of een dikke plaat.

 

 

Social media

Aanmelden voor nieuwsbrief


door MailChimp!